Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vrijwilliger te worden. Maar vooraleer u dit overweegt, moet u enkele dingen weten. Een vrijwilliger moet ook open staan voor de minder leuke taken. Een goede hygiëne is uiterst belangrijk, waardoor hokken poetsen een dagelijkse taak is. Wij zoeken ECHTE dierenvrienden die het geen probleem vinden om de handen vuil te maken.

Taken van een vrijwilliger:

  • hokken poetsen
  • dieren voederen en verzorgen
  • jonge dieren grootbrengen (vogels, konijnen, eekhoorns, egels, reeën)
  • eventueel dieren ophalen

Wil je graag een handje toesteken en de dieren een nieuwe kans geven in de natuur, stel je dan kandidaat door contact met ons op te nemen.


 

Vrijwilligers in de kijker

Graag willen we in dit hoekje onze topvrijwilliger Tatiany Bens in de bloemetjes zetten, één van onze jongste vrijwilligers op het gebied van grootbrengen van zeer gestresseerde wilde zoogdieren. Samen met haar zus Lindsay helpt ze reeds een 4-tal jaren met de speciale verzorging van reeën en haasjes, weliswaar onder het wakend oog van Marcel (oprichter van het VOC), die samen met Frie een 10-tal jaren geleden deze taak op zich nam.

 

Zo verzorgt Tatiany mee Roosje, Simba en Mieke, 3 reetjes die in de rubriek ‘Het leven zoals het is’ al aan je werden voorgesteld.  De reetjes worden gevoed om 7:30u, 12:00u, 16:00u, 20:00u en 24:00u.  Het betreft dus een intensieve verzorging en graag willen we Tatiany bedanken voor haar enthousiasme en inzet voor het welzijn van de dieren!

Opgepast: wat je op de foto’s ziet is géén koemelk en de hoeveelheid voeding wordt dagelijks aangepast aan het gewicht van de dieren.