Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vrijwilliger te worden. Maar vooraleer u dit overweegt, moet u enkele dingen weten. Een vrijwilliger moet ook open staan voor de minder leuke taken. Een goede hygiëne is uiterst belangrijk, waardoor hokken poetsen een dagelijkse taak is. Wij zoeken ECHTE dierenvrienden die het geen probleem vinden om de handen vuil te maken.

Taken van een vrijwilliger:

  • hokken poetsen
  • dieren voederen en verzorgen
  • jonge dieren grootbrengen (vogels, konijnen, eekhoorns, egels, reeën)
  • eventueel dieren ophalen

Wil je graag een handje toesteken en de dieren een nieuwe kans geven in de natuur, stel je dan kandidaat door contact met ons op te nemen.


 

Vrijwilliger in de kijker

Graag willen we jullie voorstellen aan een zeer trouwe vrijwilliger, iemand met een immens groot hart voor dieren, maar ook voor mensen.

We hebben het hier over Sigrid van de Putte.

 

Drie jaar geleden startte zij in het drukste seizoen als vrijwilliger. Op zeer korte tijd had zij, met haar grote interesse en leervermogen, al heel veel bijgeleerd. Dieren voederen, hokken poetsen, mensen opleiden, diertjes ophalen,…  Ze staat altijd klaar om te helpen!  Tweemaal per week komt ze ons team versterken.

De egeltjes, eekhoorntjes en konijntjes zijn dan haar lievelingspatiëntjes.  Al verschillende keren heeft zij nieuwe vrijwilligers opgeleid tot zelfstandige medewerkers van ons team!  Een grote hulp dus, zeker in de drukke periodes.

Zo was wegens omstandigheden één van de vaste medewerkers voor een aantal maanden buiten strijd, en heeft Sigrid ons tijdens die periode enorm geholpen. Ze deed extra shiften, wisselde haar shiften, nam de telefoon over en was een luisterend oor tijdens moeilijke momenten.

Daarom zeggen we ook langs deze weg: een welgemeende dankuwel Sigrid! Je bent 1 uit de duizend!