top of page
IMG_2040_edited.jpg

Vrijwilligers - Mensen met een hart van goud

Een vzw kan uiteraard niet bestaan zonder zijn steunpilaren, de vrijwilligers. Zij maken een belangrijk deel uit van de werking en zorgen ervoor dat ons opvangcentrum draaiende blijft.  Mede door hun helpende handen, kunnen er duizenden dieren terug gezond en wel vrijheid verkrijgen.

Vrijwilliger zijn, wil zeggen dat je een engagement aangaat. Niet alleen tegenover ons, maar vooral de dieren. We verwachten dan ook dat je gemotiveerd bent, het ziet zitten om hard te werken en niet enkel een koffieklets komt doen. 

Vrijwilliger dierenverzorging

Vooraleer je dit overweegt, moet je enkele dingen weten. Een vrijwilliger zal moeten openstaan voor minder leuke taken. Wanneer je met dieren werkt, is hygiëne uiterst belangrijk. Het grootste deel van het werk bestaat dan ook uit het poetsen van de hokken. 

We zoeken daarom dus echte dierenvrienden die hun handen willen vuil maken. Vooral in de drukke zomermaanden zijn er veel hongerige mondjes, veel hokken die gekuist moeten worden en het centrum moet er spik en span bijliggen. 

Na het opbouwen van voldoende kennis, word je mee opgeleid om jonge zoogdieren groot te brengen. Omdat deze erg schattig en aanhankelijk zijn, maar nog steeds WILD moeten blijven en uiteindelijk vrijgelaten moeten worden, vragen we u om uw gezond verstand te gebruiken. Wilt u dus liever dieren knuffelen? Dan is het VOC helaas niet geschikt voor u. 

Je kan bij ons starten vanaf 16 jarige leeftijd. 

Taken van een vrijwilliger:

hokken poetsen

dieren voederen en verzorgen

jonge dieren grootbrengen (vogels, konijnen, eekhoorns, egels, reeën)

eventueel dieren ophalen

Je kan je inschrijven voor volgende shiften:

april t.e.m. september :  8u30 - 13u      13u - 17u30      19u - 22u

oktober t.e.m. maart :  9u - 13u     13u - 17u

 

Idealiter kan je komen helpen voor minstens 3 maanden, 1 vaste shift per week OF minstens 3 weken, 3 shiften per week.
Wil je graag een handje toesteken en de dieren een nieuwe kans geven in de natuur, stel je dan kandidaat door contact met ons op te nemen.

Vrijwilliger administratie

Ben je niet echt klaar om in het veldhospitaal te staan maar wil je wel je steentje bijdragen door administratieve taken op jou te nemen?

Dit houdt in: 

opstellen van facturen

mails beantwoorden

postklaar maken van onze Snaveltjeskrant

Dagen en uren kan je zelf bepalen na overleg.

Vrijwillige Chauffeur

Het VOC beschikt over een dierenambulance waarmee we interventies uitvoeren. Deze zijn voornamelijk bedoeld om grote dieren op te halen, of om dieren uit benarde situaties te gaan redden. Daarnaast bieden we een ophaaldienst aan waarbij we dieren die reeds gevangen zijn en in een kartonnen doos zitten, gaan ophalen bij de mensen thuis. Deze mensen hebben vaak geen vervoer waardoor het dier niet bij ons geraakt. Uiteraard zoeken we eerst naar andere oplossingen en proberen we dit tot een minimum te beperken. 

Zie jij het zitten om diertjes in nood tot bij ons te brengen? 

Neem dan zeker contact met ons op! 

bottom of page